Napisao/la  2018-04-29

ZLATNI OLIMPIJAC U NAŠIM REDOVIMA

(0 glasova)

Giovanni Cernogoraz ime koje nam govori mnogo, zadovoljstvo nam je predstaviti našeg  novog počasnog člana iz grada Novigrada, prijatelja kluba IPA ISTRA, a ujedno i budućeg suradnika u promicanju ideje SERVO PER AMIKECO.

Hrvatski športaš, nastupa u streljačkoj disciplini trap u kojoj je državni rekorder, više godina nastupa u strjeljačkoj disciplini trap. Bio je treći junior svijeta 2004. godine. Na Europskom prvenstvu u Osijeku 2009. godine osvojio je srebrnu medalju u disciplini trap u ekipnom natjecanju zajedno s Antonom i Josipom Glasnovićem. Postao je svjetski prvak i osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, zatim osvojivši zlatno prvo mjesto na IV natjecanju Svjetskog kupa u gađanju letećih meta u disciplini trap koje se održavalo u Pekingu u Kini 2011. godine.
Postao je drugi hrvatski sportaš u svojoj disciplini, a koji je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, te prije pobjede bio je 23. na ljestvici ISSF-a u trapu.
Giovanni Cernogoraz olimpijski je pobjednik, donio je zlato Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. U finalu je bio sjajan, pogodio je 24 od 25 glinenih golubova te svih 6 u raspucavanju za zlatnu medalju. Ukupnim rezultatom od 146 pogođenih meta izjednačio je olimpijski rekord. Nadalje radosni smo što Giovannia imamo u svojim redovima, te mu želimo i dalje velike uspjehe kao i podršku u njegovoj zlatnoj disciplini, 2 god je bio proglašen za najboljeg sportaša godine, kao i HOO-a.

Pročitano 1479 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se