Napisao/la  2018-06-06

IPA ISTRA NA 33. PLITVIČKOM MARATONU

(0 glasova)

Dana 03.06. 2018. godine održan je 33. Plitvički maraton u srcu prekrasnog nacionalnog parka, unatoč vrlo zahtjevnoj stazi i dužini od 42.195 m. 

trkači IPA ISTRA RUNNING TEAM-a,  dr. Helena Blažić, Dragutin Cestar i Emir Jakupović  u društvu 30-tak istarskih maratonaca, uglavnom članova DSR Maraton Uljanik Pula, istrčali su i tom prilikom dali svoj mali doprinos povijesnoj utrci, odnosno sportsku podršku i zahvalu prvom istarskom maratoncu Ozrenu Rnjaku za istrčani 100. maraton u atletskoj karijeri.
Ozren je ispisao toga dana u Plitvicama povijest istarskog maratona, koja je počela još 1982. godine, pa sve do danas uz mnoge pobjede i postolja širom RH i svijeta, kao prvak Hrvatske u maratonu, pobjednik super maratona, zapaženih sudjelovanja na svjetskim maratonima, a izdvaja se maraton 1990. godine u Veneciji istrčan za 2 sata i 30 minuta, što je i danas hvale vrijedan rezultat.
Članovi IPA ISTRA RUNNING TEAM-A aktivnim sudjelovanjem na raznim trkačkim natjecanjima promoviraju zdrav način života i prevenciju zdravlja, te ovakvi primjeri koje pružaju maratonci poput Ozrena Rnjaka daju svima primjer da unatoč svim životnim problemima i sportskim ozljedama može se dobiti svaka sportska bitka i pretrčati povijesno maratonsko polje, a što je u Istri i učinjeno.  

Pročitano 1340 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se