Napisao/la  2018-10-23

IPA ISTRA NA VALAMAR-TRAIL UTRCI

(0 glasova)

Ovo je bila peta godina održavanja Valamar trail utrke,  koja je jedna od rijetkih utrka u Hrvatskoj certificiranih od strane Svjetske federacije te se kao takva boduje za nastup na Ultratrail du Mont Blanc, neslužbenom prvenstvu svijeta u trailu.

Među sudionicima ove trkačke avanture koja se odigravala na području grada Labina, Rapca te okolice bilo je i sedam članova trkačke sekcije Regionalnog kluba IPA Istra. Na najkraćoj, Green stazi 11 km, među 139 trkača, natjecala se dr. Helena Blažić, koja je utrku završila za 1.40 sati. Na srednjoj, Blue stazi 31 km, među 217 trkača, sudjelovalo je četvero naših predstavnika, Emir Jakupović je stazu s oko 1.000 metara visinske razlike otrčao za odličnih 3.46 sati, dok je Dražen Tomić u cilj utrčao za 4.20 sati. Ženski dio ekipe u cilj je stigao nešto kasnije pa je tako Suzani Sokač trebalo 5.19 sati, a Gordani Ostović 6.01 sati za završetak ove atraktivne, no zahtjevne utrke.
Na najtežoj, Red stazi 57 km, s 1.810 m visinske razlike, sudjelovalo je 109 trkača, a boje Regionalnog kluba IPA Istra branili su iskusni ultra trail trkači Bernard Perković i Nataša Rogić Jukopila. Bernard je stazu prošao za 8.13 sati, a u stopu ga je pratila Nataša, koja je u cilj utrčala za 8.19 sati, kao deseta od žena i prva natjecateljica iz Hrvatske.  

Pročitano 1342 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se