Ispiši ovu stranicu
Napisao/la  2019-04-03

IPA POHOD NA RUPNIKOVOJ LINIJI

(0 glasova)

Zadnjega dana mjeseca ožujka 2019.g. na poziv IPA KLUBA LJUBLJANA-Planinsko pohodniške sekcije, članovi/planinari IPA Istra u sastavu, Ljubo Žaja, Mladen Jukić i Krunoslav Međimurec uputili su se na planinarski izlet u okolicu Kranja, točnije razgledanje Rupnikove linije, sistem utvrđenja (bunkera)  iz vremena Kraljevine SHS.

Sam pohod započeo je u 08,00 sati iz centra naselja Gorenja Vas, penjući se uzvisinom Volčje Njive, gdje se nalaze prve utvrde , a pješačenje i penjanje se nastavilo uz razgledanje utvrda do predjela Hrastov Grič (878 nmv) gdje smo uz vodiča razgledali sustav podzemnih tunela koji se nalaze 7 katova pod zemljom. Nakon razgledavanja navedene podzemne  utvrde, pohod je nastavljen uz prekrasan krajolik i poglede prema Triglavu i Kamniškim Alpama do lovačke kuće na Javorču, a potom i povratak do polazničke točke u Gorenjoj Vasi. Sam pohod trajao je oko 8 sati kojom prilikom je pređena dionica od oko 17 km srednje zahtjevne staze. Nakon pohoda uslijedilo je u Kranju  druženje uz večeru  sa našim domaćinima Matejom Udovč i Antonom Vozelj, kojima ovom prilikom od srca zahvaljujemo na prekrasnom gostoprimstvu.

Pročitano 1127 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6