Ispiši ovu stranicu
Napisao/la  2019-04-17

NAŠA ČLANICA NAJBOLJA HRVATSKA TRAIL TRKAČICA NA 100 MILJA ISTRE

(0 glasova)

Proteklog vikenda u Istri se održavalo sedmo izdanje međunarodne trail utrke 100 milja Istre.

Na utrci se okupilo 1.800 natjecatelja iz 51 države, koji su trčali u četiri discipline: RED staza od 168 km, BLUE od 110 km, GREEN od 67 km i YELLOW staza od 41 km. Osim Nataše Rogić Jukopila, na utrci 100 milja Istre sudjelovalo je još pet članova trkačke sekcije IPA Istra , Bernard Perković, Suzana Sokač, Dražen Tomić, Gordana Ostović i Emir Jakupović.
Na najtežoj dionici ove svjetski poznate utrke, po treći put, u cilj je ušla naša članica Nataša Rogić Jukopila, koja je stazu od 168 km završila za 34 sata, 11 minuta i 41 sekundu. Ostvarenim rezultatom zauzela je 18. mjesto u ženskoj konkurenciji te je prva Hrvatica u ukupnom poretku. Nataša je u pratnji , također našeg člana Bernarda Perkovića, utrčala u cilj u Umagu, te zasluženo i s ponosom je osvojila medalju, zbog koje je preko 34 sata trčala i hodala preko najljepših dijelova Istre. Svojim rezultatima, Nataša je jedna od istaknutih sportašica Ministarstva unutarnjih poslova, a njen slijedeći izazov bit će osvajanje Mont Blanca, najpoznatije i najprestižnije utrke UTMB (Ultra trail du Mont Blanc).

Pročitano 1150 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6