Ispiši ovu stranicu
Napisao/la  2019-06-24

NAŠI ČLANOVI NA VELEBITU

(1 Glasaj)

Ovog vikenda održano je 17. izdanje poznate trail utrke Naturel Velebit Ultra Trail, na kojem je sudjelovalo oko 400 natjecatelja čiji izbor je bio moguć između pet utrka:  Ligt 7 km, Active 16 km, Challenger 28 km, Marathon 42 km i 80 km.

Na najtežoj dionici sudjelovalo je i dvoje naših članova, RK IPA ISTRA, Nataša Rogić Jukopila i Bernard Perković. Nataša je i ovom prilikom dokazala da je jedna od vodećih trail trkačica u Hrvatskoj, osvojivši drugo mjesto u ženskom poretku. Naturel Velebit Ultra Trail jedna je od najljepših, ali i najsurovijih utrka u Hrvatskoj.  Nakon starta u Baškim Oštarijama u 22 sata, natjecatelji su tijekom noći i slijedećeg dana  prošli Šugarsku dulibu, Panos, Stap, Rujno, Marasaovac, Sv. Ivan, Ivine vodice i niz kanjon  Paklenice spustili se do Starigrada. Nataši i Bernardu za taj pothvat trebalo je 18 sati, 18 minuta i 39 sekundi te naposlijetku gledajući ukupni poredak, zauzeli su sedmo i osmo mjesto, dok je Nataša utrku završila kao druga žena i prva Hrvatica. Ovo je bila još jedna utrka u nizu koja Nataši predstavlja ulazak i motivaciju za veliki nastup na UTMB natjecanju krajem kolovoza u Francuskoj,  na kojem će uz još šest predstavnika iz Hrvatske braniti boje Lijepe naše na utrci od 171 km.

Izvor; PU Istarska, fotografije; privatni album

Pročitano 1317 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Srodni sadržaj (po oznakama)