Napisao/la  2019-10-23

NATAŠA ISTRČALA DALMACIJA ULTRA TRAIL

(0 glasova)

Od 18. do 20. listopada održano je 4. izdanje trail utrke Dalmacija Ultra Trail, na kojem je sudjelovalo više od 700 natjecatelja na utrkama: Ethno DUT 18 km, Sea DUT 54 km i Mountain DUT 118 km.

Na najtežoj dionici sudjelovala je naša članica i policijska službenica PU istarske, Nataša Rogić Jukopila kojoj je ovo bio treći nastup na utrci. Naime, 2016. godine osvojila je treće mjesto na utrci od 110 kilometara, dok je 2017. godine zbog zdravstvenih problema na 55. km nažalost morala odustati. Dalmacija Ultra trail  jedna je od najljepših, ali i najtežih utrka u Hrvatskoj. Nakon starta, uz pucanj gusarske kubure, iz Solina u 22 sata, natjecatelji su tijekom noći i slijedećeg dana imali priliku proći kroz napuštena sela hrvatskih težaka, uživati u dalmatinskom kršu kao i prekrasnim pogledima na more preko pet planina i to Kozjaka, Primorske kose, Omiške Dinare, Mosora i Biokova preko tri rijeke Jadro, Žrnovnice i Cetine sve od cilja u gusarskom gradu Omišu. Nataši  je za tu pustolovinu trebalo 20 sati, 3 minuta i 13 sekundi te je u ukupnom poretku, od ukupno 150 natjecatelja, zauzela 26. mjesto i utrku završila kao četvrta žena i prva u dobnoj kategoriji. Prenosimo vam i njene riječi nakon naporne utrke „Iako sam sve do 110-tog kilometra bila kao treća žena u poretku, nažalost sam nakon toga zbog zdravstvenih problema morala usporiti i ušla u cilj kao četvrta natjecateljica. No, nije bitno koji si došao nego predivne uspomene koje ostaju u sjećanju zauvijek".

Pročitano 2584 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Srodni sadržaj (po oznakama)

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se