Napisao/la  Z.R. 2019-12-13

ADVENT U GRAZU

(1 Glasaj)

Dana 07.prosinca 2019. godine u jutarnjim satima 50-tak članova Regionalnog kluba IPA Istra uputili su se na jednodnevni izlet u Austriju, posjet gradu Grazu – tradicionalnom adventu.

Nakon puta kroz Sloveniju na samom ulazu u Graz dočekao nas je gospodin Ivica Marijanović član Regionalnog kluba IPA Split sa prebivalištem u Grazu koji nam je ujedno bio i domaćin samog adventa. Nakon kratkog razgledavanja užeg centra grada zaputili smo se u restoran Eleven, Kaiserfeldgasse 13, u kojem smo ugodno objedovali,  uz veliku zahvalu domaćinima restorana. Upoznavanje sa kulturno-povijesnim znamenitostima grada Graza nastavljeno je nakon ručka, međutim zbog vremenske ograničenosti detalniji obilazak istih nije bio moguć,  pogotovo posjeti mnogobrojnim muzejima. Sam program Adventa odvijao se na nekoliko trgova i mjesta kao što su Glockenspielplatz, Schlossberg, Mehlplatz, Karmeliterplatz, Tummelplatz ili Färberplatz,  dok je najpoznatiji i najveći onaj na glavnom trgu -  Hauptplatzu. Ugodno druženje uz kuhano vino, hrenovke i germknedle, nije pokvarila ni temperatura koja se spustila ispod nule. Svakako je za napomenuti da je gospodin Ivica Marijanović voljan pružiti domaćinstvo i drugim regionalnim klubovima iz Hrvatske kako u Grazu tako i ostalim gradovima Austrije. Veliko hvala Ivici.

Pročitano 2122 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Srodni sadržaj (po oznakama)

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se