Napisao/la  2022-10-25

IPA ISTRA RUNNING TEAM NA 26. LJUBLJANSKOM MARATONU

(0 glasova)

Svake godine nakon okončanja dugih toplih ljetnih dana, mjesec listopad i glavni grad Slovenije – Ljubljana, na kalendaru mnogih ljubitelja dugoprugaškog trčanja upisan je kao obavezna destinacija koja se mora posjetiti.

Tako i ove godine, ukupno 10.076 trkača sudjelovalo je na 26. Ljubljanskom maratonu ulicama glavnog grada, dočekani i praćeni kišom i mnogobrojnom publikom uz trasu utrke, gdje su se takmičili na maratonu (42.2 km), polu maratonu (21.1 km) i 10 km. Pored najbrojnijih slovenskih trkača, na maratonu je sudjelovalo najviše trkača iz Hrvatske (999), a među kojima svoje učešće zauzeli su i članovi IPA ISTRA-e, koji su trčali najdužu i najtežu utrku. Na maratonu (42.2 km) sudjelovali su Emir Jakupović, koji je zadanu dionicu istrčao u vremenu od 3 h i 14 min, čime je ostvario 4 mjesto u kategoriji, iza trkača iz Francuske, Slovenije i Srbije, odnosno za 3. mjesto i postolje je nedostajalo samo  2 sekunde, te je ujedno bio najbrži od svih prisutnih brojnih istarskih maratonaca. Isto tako, Dragutin Cestar je istrčao maraton za 3 h i 47 minuta, te zauzeo 14. mjesto u svojoj kategoriji, odnosno 8.mjesto među istarskim maratoncima. Članovi IPA ISTRA-e aktivnim sudjelovanjem na raznim trkačkim natjecanjima promoviraju zdrav način života i prevenciju zdravlja, te ovakvim primjerima potiču i pozivaju ostale članove udruge, kao i kolege policajce, da se aktivno uključe u sportske aktivnosti i daju svoj doprinos temeljnim odrednicama ove udruge.
Na kraju možemo konstatirati da se organizacija 26. Ljubljanskog maratona može slobodno usporediti sa najvećim europskim maratonima, a sve pohvale osim organizatoru utrke na čelu sa županom g. Zoranom Jankovičem, sa aspekta sigurnosti sudionika i nesmetanog održavanja višesatnog takmičenja zaslužuju kolege policijski službenici Policijske uprave Ljubljana, koji su fizički osiguravali nesmetano održavanje ovoga sigurnosno zahtjevnog sportskog događaja, zbog čega Ljubljanski maraton i spada među posjećenije europske maratone.

Pročitano 434 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Srodni sadržaj (po oznakama)

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se