Napisao/la  2023-03-04

IPA ISTRA NA SPLITSKOM MARATONU

(0 glasova)

Predstavnici IPA Istre odlučili su i ove godine istrčati utrke na 23. Splitskom maratonu i ponoviti prošlogodišnje lijepo iskustvo.

Unatoč najavama lošeg vremena, bure, juga i obilne kiše na ovogodišnje utrke prijavilo se preko 2.000 trkača iz 45 zemalja širom svijeta, željnih iskusiti jednu od dionica utrke – Trofej Slobodne Dalmacije (5 km), polumaraton (21 km) ili maraton (42 km). Pored „glavnih utrka“ održale su se i dječje utrke tijekom subote i nedjelje 25. i 26.2.2023. godine. U subotu su trčali naša članica Alica Rosić- Jakupović utrku na 5 km Trofej Slobodne Dalmacije i njen sin Adriann Jakupović utrku Dječja milja kroz staru jezgru Grada Splita. Unatoč jakoj kiši i južini odazvao se veliki broj prijavljenih natjecatelja, te su startale prvo dječje utrke. Adriann je u kategoriji Grdelina zauzeo ukupno drugo mjesto i popeo se na postolje na ponos cijele obitelji. Alica je u kategoriji žena starosti 20-50 godina zauzela 26-to mjesto od ukupno 145 žena te kategorije. Promjena vremenskih okolnosti u nedjelju je bila drastična, pa je tako Split nakon 13 ° C, kiše i južine osvanuo na 4 ° C, kiši i orkanskoj buri. Samo zagrijavanje i start maratona i polumaratona je za trkače protekao u jakoj kiši i svi su bili mokri i prije nego su krenuli. Nažalost, Emir je zbog jakih grčeva morao odustati na 30-tom kilometru i tako pretrčao veću dionicu maratona prije odustanka. Obzirom na odličnu  organizaciju ovog događaja, bit će mjesta za popravak sljedećih godina. Kako je i bilo najavljeno „zvijer s istoka“ je zatvorila dionice cesta i iz Dalmacije se nije moglo izaći, pa je većina trkača neplanski produžila godišnji u Splitu. Unatoč tome, brojni trkači planiraju ponovo se vratiti jedne od sljedećih godina i savladati zahtjevne dionice, posebice velikih utrka – maratona i polumaratona, jer u konačnosti nitko nema ništa kontra Splita.

Pročitano 565 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se