Napisao/la  2023-05-09

4.SARAJEVO MARATON & IPA ISTRA

(0 glasova)

Dana 07.05. 2023. godine, u 8.00 sati, u glavnom gradu Republike Bosne i Hercegovine, s Trga Prve brigade policije kod Vijećnica, u organizaciji Udruženja Dečki u plavom startao je 4. SARAJEVO MARATHON, a na kojem je nastupilo oko 1.700 trkača iz 41 države.

Na ovom najvećem i najbrojnijem trkačkom događaju u BiH, sudionici su imali na raspolaganju mogućnost da sudjeluju u disciplinama Maraton (42.195 m), Polumaraton (21.098 m), 5 km, Kids run, te CISM-Balkansko vojno prvenstvo u polumaratonu. Posebnu specifičnost kod ove manifestacije daje činjenica da staza Sarajevo marathona spaja dva entiteta i grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo, te prolazi kroz najljepše dijelove grada, sa jedne strane obale Miljacke, Baščaršije, Skenderije, pa sve do prekrasnog Vrela Bosne, počasnog kruga kroz stadion Grbavica, te povratka drugom stranom obale do Vijećnica. Shodno tome, sve pohvale organizatoru utrke Dečkima u plavom, kao i veliko priznanje kolegama MUP-a Kantona Sarajevo/PU Istočno Sarajevo, koji su na cijeloj stazi utrke provodili mjere osiguranja nesmetanog održavanja utrke, te nije zabilježen niti jedan incident koji bi narušio sigurnost trkača. Premda je sigurnost trkača bila na najvećoj razini, međutim, vremenske prilike nisu ovaj put bile naklonjene trkačima, posebice onima koji su trčali najdužu utrku maratona (42.195 m), jer je bilo iznimno vruće, a i konfiguracija staze u drugom dijelu je bila malo zahtjevnija, što je dodatno utjecala na rezultate trkača. IPA ISTRA je imala svoga predstavnika na najtežoj utrci, maratonu, Emira Jakupovića, koji je stazu pretrčao u vremenu od 3 sata 21 minutu, te je u ukupnom plasmanu zauzeo 21. mjesto, te ujedno bio najbrži maratonac iz RH, odnosno i Istre, jer se u Sarajevo održavalo i neslužbeno Prvenstvo Istre u trčanju na 5, 21 i 42 km. Igrom sudbine, Emir Jakupović je jedini put bio u Sarajevu davne 1980. godine, kao najmlađi učesnik omladinskih radnih akcija, te se sada točno 42 godine kasnije, vratio u Sarajevo kao maratonac i istrčao 42 km, za svaku godinu po 1 km.  
Kako je inače glavni logo 4. SARAJEVO MARATHON-a „Lets run and have some fun“, pored trčanja kao glavnog razloga dolaska velikog broja trkača i njihovih pratitelja, u olimpijskom gradu su svi posjetitelji uživali u gastronomskoj ponudi u poznatim restoranima na Baščaršiji, do posjeta kulturno-povijesno-sportskim objektima, uz koje smo se emotivno vezali tijekom svih ovih godina.   
Zbog svega navedenoga, svim kolegama topla preporuka da se u narednim godinama odluče i pojave na startu ovoga prekrasnog sportskog događaja, a onda i da se provedu uz toplu dobrodošlicu Sarajlija, koja se osjeti na svakom koraku.  

Pročitano 299 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se