Napisao/la  2021-08-30

NATAŠA PO DRUGI PUT ISTRČALA NAJTEŽU UTRKU NA SVIJETU UTMB

(0 glasova)

Naša članica Nataša Rogić, jedna od najuspješnijih ultrašica u Hrvatskoj, članica trkačke sekcije IPA Istra, inače policijska službenica za odnose s javnošću u PU istarskoj, po drugi je put istrčala ultra trail utrku na Mont Blancu.

Nakon 45 sati, 40 minuta i 19 sekundi danas prijepodne utrčala je u cilj nakon što je u petak u 17,00 sati krenula na 178 kilometara dugu i tešku avanturu po obroncima drugog najvećeg vrha u Europi. Riječ je o utrci oko alpskog masiva Mont-Blanc koja je duga 178 kilometara i koja prolazi kroz tri zemlje (Francuska, Italija, Švicarska), tijekom koje sudionici još moraju savladati 10.300 metara visinske razlike. Sudjelovati, i pri tome još završiti UTMB san je svakog zaljubljenika u planinsko trčanje, a u tome je i ove godine uspjela Nataša koja je bila jedina žena od samo devet trkača iz Hrvatske među 2.300 sudionika ove prestižne ultra trail utrke samo za odabrane, a njih oko 800 je odustalo. Nataši je uspjelo završiti najtežu i najveću trail utrku – The Ultra-Trail du Mont-Blanc, čije je start i cilj u francuskom Chamonixu i naravno, nadalje joj želimo uspjehe i nizove pobjeda u svojoj disciplini.

Pročitano 483 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se