Napisao/la  2021-12-30

PREDSTAVNIK IPA ISTRE SUDJELOVAO NA MEĐUNARODNOJ UTRCI U BIHAĆU

(0 glasova)

26. prosinca 2021. godine u Bihaću (BIH) održana je međunarodna utrka 1. Bihaćka novogodišnja petica u organizaciji SD „Ultra“ Bihać i Turističke zajednice Bihaća, s ciljem promocije trčanja i usvajanja zdravih životnih navika u vrijeme novogodišnjih blagdana.

SD „Ultra“ Bihać je udruga koja je prepoznata kao uspješna na međunarodnoj sceni, budući njeni predstavnici su istrčali niz najtežih ultra maratona (Spartatlon, Ultra Balaton, itd.).
    Utrci se odazvao i član IPA Istre Emir Jakupović, koji je davne 1988. godine u Bihaću istrčao polumaraton i osvojio drugo mjesto (1.11), te ponukan lijepim uspomenama odlučio evocirati sjećanja u predivnom gradu na Uni.
    Trčalo se strogim centrom Bihaća, dijelom uz obalu Une, sa prekrasnim vizurama na šetnice i centar Grada. Kolege iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su se iskazale u osiguranju utrke, te zaslužuju sve pohvale kao i cjelokupna organizacija, što svakako može potaknuti i ostale IPA-ovce da se sljedeće godine odazovu utrci.
    Od ukupno 150-tak trkača iz više zemalja naš član se plasirao na odlično prvo mjesto u svojoj kategoriji (M 50-60), te tako ponovo promovirao IPA-u na lijep način i u susjednoj zemlji.      

Pročitano 373 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se