Napisao/la  2016-09-07

IPA ISTRA NA SLAPOVIMA KRKE

(3 glasova)

IPA Istra nastavlja sa organizacijom izleta za svoje članove, pa je tako i ovaj put odabrala zanimljivu destinaciju, područje Šibenika, točnije slapove Krke, ali i grad Knin.

Naime, ovaj izlet je organiziran zahvaljujući izvrsnoj ranijoj suradnji dvaju klubova, a kojom prilikom je za ovaj posjet domaćin bio Klub IPA Šibensko-kninska. Uvelike se  razmišljalo o tome kako još više produbiti međusobnu suradnju što je izrodilo idejom o organizaciji ovog izleta. Uz naše članove na ovom jednodnevnom izletu kao posebni gosti sudjelovali su i veliki prijatelji našeg kluba iz IPA sekcije Slovenija s obiteljima i to gospodin Stanislav Ficko predsjednik IPA sekcije Slovenije  te gospodin Vinko Otovič zamjenik predsjednika Sekcije Slovenija.
Program posjeta započeo je oko 09.30 sati gdje su naši članovi dočekani od strane  rukovodstva Kluba domaćina IPA ŠIBENIK , te su svi zajedno posjetili stari Grad Šibenik odnosno povjesnu jezgru grada uključujući nezaobilazni posjet katedrali Sv.Jakova kao i razgledali srednjovjekovni sajam, te prošetali gradoim. Nastavak obilaska grada završen je posjetom tvrđavi Barone odakle se pružao predivan pogled na grad Šibenik , a gdje su se naši članovi na trenutak i osviježili. Uobičajeno je odrađen i „protoklarni“ dio te su razmjenjeni pokloni sa domaćinom.
Po završetku posjeta tvrđavi Barone naši članovi , zajedno uz pomoć domaćina, uputili su se u razgledavanje Nacionalnog parka  „Krka“ što je i bio središnji događaj ovog izleta. Naravno, samim posjetom NP Krka za svakog člana pronašlo se ponešto zanimljivo, od obilaska jezeraca, etno sela, uopćeno na raspolaganju su bile sve ljepote našeg nacionalnog blaga ali i nezaboravno kupanje podno slapova.
U drugom dijelu dana već umorni uputili smo se u grad Knin gdje je organiziran obilazak prekrasne nove kninske crkve, a potom i večera podno kninske tvrđave te potom obilazak  iste  uz upoznavanje s povješću, a posebno s povješću grada i tvrđave za vrijeme Domovinskog rata.
Program ovog izleta završio je u večernjim satima, kada smo se umorni zaputili prema Istri odnosno svojim kućama.
Ovim putem koristimo priliku te se neizmjerno zahvaljujemo rukovodstvu IPA Šibenik, a posebna zahvala naravno zasluženo ide tajniku istoimenog kluba Domagoju Rešpušić koji nam je pomogao  da ovaj izlet bude organiziran na visokom nivou kao i da svim našim članovima ostane u lijepom sjećanju.

 

 

Pročitano 2642 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se