Napisao/la  2020-02-19

PROMETNA BOJANKA ZA DJECU U NOVIGRADU

(0 glasova)

Dječji vrtići Novigrad ovih su se dana uključili u edukativni projekt IPA Hrvatske sekcije.

Naime, tajnik regionalnog kluba IPA ISTRA Igor Dasović obišao je Novigradske vrtiće "Tičići" i "Girasole", donijevši mališanima neočekivane darove, "prometne bojanke za djecu" namjenjene djeci predškolskog uzrasta i prvašićima. Uz 160 bojanki tajnik im je uručio i veliku kutiju prepunu flomastera i bojica koji je dar našeg počasnog člana Miloša Mijić. Uz vodstvo odgojiteljica, djeca su oduševljeno pristupila crtanju, prateći pojašnjenja i edukativne upute tajnika IPA ISTRA i pedagogice. Osvrt na sam projekt, Dasović je rekao da nije niti mogao zamisliti da će djeca s tolikim ushitom i radošću prihvatiti ovaj dar i sa zanimanjem pristupiti bojanju. Djecu danas zanimaju digitalne igrice, tehnološke igračke poput mobilnih uređaja i tableta, pa je i sam ostao iznenađen reakcijom. Naravno mališani se uvijek raduju poklonima i onim najmanjima, ali ove bojanke su se pokazale izvrsne, jer vjerno dočaravaju život u prometu , prometna pravila na koja nailaze svakodnevno od svojih domova do vrtića, škola, igrališta i ostalih odredišta uz koje prolaze svaki dan. Stoga su bojanjem likova u bojanci i kroz vođenu igru na zabavan način učili prometna pravila i kako se ponašati u prometu i izbjegavati opasnosti, pojasnio je Dasović.
Ova velika promotivna akcija IPA sekcije Hrvatske u tijeku je u svim istarskim gradovima gdje slijedi podjela od 6000 primjeraka, također i ostalih produkata prevencije i obrade najaktualnijih sigurnosnih tema  u RH, od besplatnih brošura Nasilje i mladi, Igre na sreću, kocka, ovisnost i mladi, seksualno zlostavljanje i internet ovisnost i mladi, naravno uz koordinaciju i savjete predsjednika IPA ISTRA Lorisa Kozlevac.

Pročitano 2824 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se